Snusmumrikarna

Vi lever för det svarta guldet

Grov Lös

Kategori: Allmänt

Info:

  • FUKTHALT 58 %
  • NIKOTINHALT 0,75 %
  • PH VÄRDE 8,4
  • VIKT/DOSA 42 g
Swedish Match
 
"Originalet i Grovsnusfamiljen sedan 1915. Grovsnus lös har en väl avrundad, robust tobakskaraktär med nyanserade inslag av nötighet och smak av trä med en viss blommighet, samt med aningen lädertoner. Ett snus som är lätt att baka till en välformad prilla."
 
Simpacrew: Lätt att baka vetefan, inte i jämförelse med Lacket! Men visst är det fint, riktigt gött faktiskt. Peter Haber snusar ju tydligen grov lös, det är ju fan rätt true. 
 

Kronan Stark Vit Portion

Kategori: Vit Portion

INFO

Fukthalt: 53.4%
PH-värde: 8.7
Nikotinhalt: 12mg/g
Innehåll/dosa: 18g
 

Martin: En nikotinhalt på 12 mg/g är ju inte så starkt egentligen, med tanke på att starksnus brukar nästan ligga runt 20 mg och allt vanligt snus har en halt på ungefär 8-9 mg. Så att kalla detta starkt är lite överdrivet tycker jag. Nåväl. När jag öppnade dosan blev jag genast ganska överraskad över hur otroligt vita och fluffiga alla prillorna var, något liknande har jag aldrig sett förut när jag tagit mig en snus. Smaken är helt okej, men jag får svårt att känna av den klassiska "Kronan-smaken" i detta snus, jag vet inte om det är snuset eller min käft det är fel på eftersom att jag snusat "Skruf Stark Lös" ett tag fram tills nu.
 
Enligt mig känns detta som ett helt vanligt white-portionssnus, det känns inte som att det sticker ut på något sätt från flera andra white-dosor av andra märken i smaken på något sätt. Ett pluspoäng dock för otroligt fluffiga prillor. 3,5/5 vitbakade prillz ger jag den, ett okej snus som duger.
   
 

Byron portion

Kategori: Allmänt

Anton: Gamle goe Montechristo som nu har bytt namn till Byron. Ett riktigt lyxsnus med tobak från Kuba, källvaten från Norge och tillverkat i Sverige. Kan det bli bättre, den heliga treenigheten. Smaken är lagom stark tobakssmak och portionspåssarna är härligt fluffiga som sitter fint under läppen. Det enda som synd är att dom har dumpat plåttdosan som Montechristo hade.
5/5 prolleprillor
 
Simon: Som sagt, gamle goe Monte! Underbar nostalgi med detta snus! Svårt att beskriva smaken, örter, tobak och nästan lite peppar? Vetefan, är inte utbildad snussmakare (än) men gott är det! Minuset är ju att plåtdosan är borta. Det känns jävla mycket billigare att hålla en Byron än den fina Montechristo dosan.
Egentligen 5/5 prillor men tack vare dosan...
 
4/5 plåtdosor
 
Martin: Är osäker om jag provat snuset när det fortfarande gick under namnet Montecristo, menmen...
I somras åkte jag utomlands och var tvungen att bunkra upp med lite olika dosor, bland annat en dosa Byron. Trots 35 grader i skuggan varje dag så klarade sig snuset jävligt bra, gött var det också, visste inte då att det var Montecristo som bytt namn och dosa, det fick jag reda på när jag kom hem. 4/5 Björne-prillor.
 
 
 
 R.I.P. Montes plåtdosa.
 

Probe Whiskey Portion

Kategori: Portion

INFO
Fukthalt: 51%
Nikotinhalt: 10 mg/g
PH-värde: 8,1
Innehåll per dosa: 21,6 g
Tillverkare: Swedish Match
 

Martin: Ja, inte fan smakar det mycket whisky om det här, måste vara något riktigt skitwhisky man försöker eftersträva om det skulle finnas ett som smakar likadant.
Hur beskriver man då smaken av whisky? Enligt mig, som rå potatis man försökt brygga sprit på ungefär.
Bortser man från att det är just någon form av whiskysmak som man strävar efter så är probe portion ett jävligt lustigt snus, väldigt udda smak. Gott? Jag tycker det, hade dessutom en dosa när jag tog studenten, 4/5.

Grov White Portion

Kategori: Allmänt

Info:

  • FUKTHALT 53,5 %
  • NIKOTINHALT 0,8 %
  • PH VÄRDE 8,7
  • VIKT/PORTION 0,9 g
  • VIKT/DOSA 21,6 g
Swedish Match
 
 
Simon: Jag gillar nog allt under etiketten Grovsnus, lös, portion, white. Tycker det är ett lyckat försök till att få Grov smaken fast i vit portion. Smakar inte lika starkt tobak som original portion men man kan inte få allt här i världen. Rekommenderas för er som vill ha ett redigt snus som föredrar white. 
4/5 prillz.
 
Anton: Som Simon säger så är det här ett riktigt fint och bra försök att få whitesnus att vara mer rejält. Ett av de bättre white som finns enligt mig, helt klart i klass med Tre ankare.
4/5 prällor

Knekt vit portion

Kategori: Allmänt

Anton: Ett billigt snus som liknar Kaliber på många plan. Prillorna ser dock extremt ledsna ut och inte alls så glada och leende som de ska vara. Smakar inte mycket rinner inte mycket det enda jag kan utskilja är lite apelsin kanske? Funkar helt okej om man tar hänsyn till priset. Dosan är dock äckligt ful skulle kunna äta den och sen spy upp den bara för att djävlas med doshelvetet.
2/5 prillör

Röda Lacket Vit Portion

Kategori: Allmänt

Info:

  • FUKTHALT 53,5 %
  • NIKOTINHALT 0,8 %
  • PH VÄRDE 8,3
  • VIKT/PORTION 0,9 g
  • VIKT/DOSA 21,6g
Swedish Match
 

Simon: Smakar väldigt sött, Godissnus? En smak man lätt tröttnar på i längden. Som jag skrev på Skruf Tranbär, smaksatt snus funkar bara som omväxling, enligt mig. Då är detta gött!
3/5
 
Anton: Detta smaksatta snus måste jag ändå säga är mitt favorit av den sorten, det smakar kanske sött, typ bär eller fisk vet inte riktigt. Som sagt så är det ingen man kan snusa i stora doser, då man tröttnar snabbt. Eftersmaken är också lite skum typ sticker som spya i halsen efteråt. 
3,5/5 prilz

Grov portion

Kategori: Portion

 

INFO:
FUKTHALT 51%
NIKOTINHALT 0,85 %
PH VÄRDE 8,7
VIKT/PORTION 1,0 g
VIKT/DOSA 24 g

Anton: Ett snus som sitter finfint under läppen. Groven har en käftig tobaks och stall smak. Bland det maffigaste snuset som jag "smakat". 4,5 / 5 destroyer of earth prillor.
 
Simon: Håller med Anton! Groven är en klassiker av en anledning!
4,5/5 matkoma prillor

Grov Stark

Kategori: Allmänt

 Info:
  • FUKTHALT 48,5%
  • NIKOTINHALT 1,5%
  • PH VÄRDE 8,6
  • VIKT/PORTION 1,0 g
  • VIKT/DOSA 24,0 g
Swedish Match
 
Simon: Det här är fasen inte dumt! Grov överlag är ju riktigt fint och det här är en nice touch med extra nikotin. Den kunde vara lite starkare i smaken, känns inte som den smakar lika starkt tobak som Grov Original? Aja Inte mycket mer att säga, fint som snus.
4/5 prillor
 

Kronan Original

Kategori: Allmänt

Info:

  • FUKTHALT 51 %
  • NIKOTINHALT 0,85 %
  • PH VÄRDE 8,7
  • VIKT/PORTION 0,9g
  • VIKT/DOSA 21,6g
Swedish Match

Simon: Jag har alltid funnit det svårt att hitta ett billigt original portionssnus som inte smakar gödsel. Kaliber och LD gör ju billigare varianter fast de går ju knappt att snusa. Då snackar jag inte white portion. Kronan kanske är 10 spänn dyrare än dessa på de flesta ställen, värt varenda krona(n). Helt okej snus! Nu tar jag en prilla och lyssnar på Wes Montgomery, det är så jävla gött!
3/5 prillz of hell.

Oden's Portion Original

Kategori: Portion


INFO
Nikotinhalt: 9 mg/g
Innehåll per dosa: 18 g
Tillverkare: Gajane


Martin: Ett snus med lite tillsatt krydda i sin tobak. Oden's har tillverkat ett flertal olika typer av sitt snus och på tillverkaren Gajane's hemsida står frågan: "Världens starkaste snus?" angående "Oden's Extreme", som har en nikotinhalt på 22 mg/g, som dock egentligen är en lika hög nikotinhalt som på Skruf Xtra Stark. Marknadens starkaste snussorter från norden är jag intresserad av, eftersom det är lite ovanligt att få tag på i vanliga butiker, så det skulle vara kul att prova på lite mer.

Nåja, hur smakar då detta snus? Ja, kryddan känns verkligen i smaken, den blandat med tobakssmaken ger en väldigt rökig smak av grillat. Vad ligger egentligen på grillen kan man då tänka sig? ...Ja, vafan? Kryddkorv? Ölkorv? Lök? Strumpor? Flugsvamp? Bestäm själv. Jag tycker det är ett snus som sticker ut från allt annat jag provat, eftersom det inte har någon direkt snussmak och samtidigt inte försöker sträva efter en viss smak med tillsatt smaksättning(?). Jag ger den 4/5 prillz. 
Simon: Inte testat detta majestätiska snus, får dock ta att citera Björne ur Björnes magasin: "Vad vore livet utan Oden's Extreme lös?"

Skruf Lös Stark

Kategori: lössnus

 
INFO
Kornighet: Finkornigt
Nikotinhalt: 14 mg/g
Innehåll per dosa: 42 g
 
Martin: Lössnus som är lite medel i svårhetsgrad att baka, ramlar isär litegrann, men sitter som det ska när det väl hamnat rätt i käften. Lite besviken blir man av smaken eftersom den inte känns så mycket, ändå känner man att det är lite kraft i nikotinhalten eftersom det är ett starkare lössnus. (Starkaste lössnus jag provat hittills i alla fall). Skruf skriver att stark lös innehåller ungefär 10 procent mer bladtobak och nikotin än annat lössnus, vilket kanske är en anledning till att det ramlar isär lite lättare. Jag ska därför nästa gång prova skruf lös med lite mindre nikotin för att jämföra lite. Men annars, ett helt godkänt bak, ger den 3/5.

Kaliber Vit Portion

Kategori: Vit Portion

 

Info:

  • FUKTHALT 50%
  • NIKOTINHALT 0,8%
  • PH VÄRDE 8,7
  • VIKT/PORTION 0,8 g
  • VIKT/DOSA 16 g
Simon: Det bästa budget-snuset på marknaden! I jämförelse med annat i prisklassen så smakar det här riktigt gött! Mest värde för pengarna enligt mig. Cash is king??? 
4/5 prillz
 
Martin: När plånboken svider, blir det Kaliber! Ja, vafan finns det mer att säga? Ett ganska okej budgetsnus helt enkelt, 3.5/5... Eller ja, 4/5 om man tänker på vad man får för priset. ;)

Skruf Stark Portion - Limited Edition

Kategori: Allmänt

Info
Nikotinhalt 14mg/g
Skruf Snus AB
 

Martin: Till EM i fotboll tillverkade Skruf "stark portion" och "stark portion white" i dosor, färgade i gult och blått som "limited edition". För mig verkar det vara en ripoff, eftersom att jag knappt känner någon smak alls av detta snus. Jag har läst i lite forum och bloggar, där folk hävdar att det är något förstärkt ämne i smaksättningen som ska ha ändrats, vilket i så fall måste ha varit till det sämre.
Nej, för min del var detta knappast välinvesterade pengar, då jag hellre vill känna att jag har snus istället för en brunfärgad bommullstuss under överläppen, hade förväntat mig något bättre av Skruf. 2,5/5     

Knox Lös

Kategori: lössnus

 

Info
Kornighet: Medel till fin
Nikotinhalt: 8mg/g
Innehåll per dosa: 40g
Tillverkare: Skruf Snus AB
 

Martin: Jävligt lättbakat med en fin citrussmak som är ett kännetecken för Knox. Personligen har jag alltid förknippat snuslukt med citrus sedan barnsben, långt innan jag ens provat min första snus. Man kan alltså säga att det är Knox som borde bli min standardgrej om jag inte provade en massa annat hela tiden.
 
Precis som med Röda Lacket kan man baka stort ganska enkelt, det sitter bra i käften och är jävligt gott. Jag kan inte se någon nackdel med Knox lös, den svart/gyllene dosan är perfekta färger för det svarta guldet, lössnus blir antagligen inte mycket bättre än såhär. 5/5!

General Long Original

Kategori: Allmänt

 

 
 

Info:

  • FUKTHALT 46,5 %
  • NIKOTINHALT 0,95 %
  • PH VÄRDE 8,7
  • VIKT/PORTION 0,9 g
  • VIKT/DOSA 21,6 
 
Simon: Älskar fan det här snuset! Sitter riktigt fint och smakar riktigt gött! Redigt, robust och friskt. Min favorit av alla General snus.
4/5 prillor.

Skruf Tranbär White

Kategori: Vit Portion

 
Info:
Nikotinhalt 8 mg (per g.)
Innehåll per dosa - 22g, 24 portioner
Tillverkare - Skruf Snus AB
 

Martin: Äntligen! Detta snus gjorde mig till en äkta snusmumrik! Simon gav mig en prilla för länge sedan innan jag snusade, och jävlar, plötsligt blev det spännande att snusa. Att vara snusbäng som nybörjare tyckte jag var sjukt kul ibland, men också förjävligt när det blev som värst. Det ledde dock till att jag vande mig och började därför köpa stockar av denna fina dosa under en lång period innan jag började samla på olika dosor och prova nya märken hela tiden.
 
Tranbärssmaken är mycket fin och stark, Skruf är kända för att använda fin tobak i sitt snus och det märks verkligen i detta fall. Även om styrkan ligger på 2 av 4 (Skruf brukar ranka hur stark snuset är efter nikotinhalt) så känns tobaken rejält under allt det smaksatta. Bittert, starkt, fräscht, allt i ett! Dunder och snus! För mig får detta snus toppbetyget 5/5! 
 
P.S. På tal om fin tobak, så finns även "Skruf Selection" som är specialtillverkat för att enbart använda de finaste utvalda tobaksbladen i snuset, något som jag kommer att recensera till Simons och Antons förskräckelse! ;D     
 
Simon: Det första snuset jag testade, orutinerad pöjk som fick nikotinkickar utan helvete. Det smakade gött i början men efter ett tag smakade det helt förjävligt. Smaksatt snus är bra för omväxling men inget som funkar i längden. Smakar stall och fiskgratäng med en touch av tranbär.
1/5 prillorz.
 
Anton: Skruf tranbär var de första snuset jag testa och oviss om hur snus egentligen ska smaka så var de ju göööt. Skruf tranbär köpte man inte för att det var en diskborste utan för att man ville bänga ur som ett fucking djur. Nu räcker det med att titta på en dosa skruf för att få mig att må illa. Jag undrar också vad fan det är för tranbär som skruftillverkarna har smakat, dom måste dopat tranbären i fiskfondue och skit.
0,5/5 prillör

Jakobsson's Classic Portion

Kategori: Allmänt

 
Info:
 
Fukthalt: 46%
Nikotinhalt: 9mg/g.
Large Portions 20g (totalt)
 
 

Martin: Tillverkaren Gotlandssnus har beskrivit smaken som bland annat "nyklippt gräs", det har dom rätt i. Lite annorlunda karraktär i smaken men inget som sticker ut så speciellt, men ändå fint som snus.
 
Det roliga med dosan är att den lilla symbolen "Fleur-de-lis" vid loggan, är exakt samma symbol som bland annat används i Saints Row-dataspelsserien, något jag lade märke till snabbt.
Locket/dispensern är dessutom utformat för att efterlikna en kompass, så är man en hardcore-Jakobsson's-snusare från Gotland så kan man ju alltid försöka bygga om dosan till en fullt fungerande kompass om det går! :D  3.5/5
 
 

Röda Lacket Lös

Kategori: lössnus

Underbart lössnus! Röda Lacket is KNG! 
 
 
 

Info:

  • FUKTHALT 53,5 %
  • NIKOTINHALT 0,8 %
  • PH VÄRDE 8,3
  • VIKT/PORTION 0,9 g
  • VIKT/DOSA 21,6g
 
Simon: Sjukt lättbakat i jämförelse med många andra lössnus. Luktar blomjord men smakar robust, rökigt och sexigt. Sitter så jävla fint. Lacket is KING
5/5 prillor 
 
Anton: Lättbakat är alltid ett plus där leverar lacket verkligen katt, även en estetiskt tilltalande dosa är inte fel.
Luktar jord fast på ett bra sätt, tänk en jävla äng med rosor och sen gräv ner huvudet där. Om "Lilla My" skulle snusat så skulle hen valt lacket lös.
5/5 prillolitos.
 
Martin: Bra skit. Är inte mycket av en lössnusare, men jobbar på't fan.
Bra att baka med, kan baka skitstora prillor med lacket lös som ändå sitter bra i käften, fint som snus. 4/5.

Göteborgs Rapé Lös

Kategori: lössnus

Nu kör vi en dosa Rapé lös! Uuh.
 
 
 
 Info:
  • FUKTHALT 58 %
  • NIKOTINHALT 0,75 %
  • PH VÄRDE 8,4
  • VIKT/DOSA 42 g
Detta snus introducerades 1919, now thats some old shit there y'all. Återigen ett snus av Swedish Match
 
Simon: Den sitter ju fint, men skulle kunnat smaka mer än vad den gör. Känner av lite enbär och citrus men vafan. Fisk? Kanelbullar på fastan? Fast det man känner smakar ju fint.
3/5 lösprillor.
 
Anton: Lukten är god med doft av citrus och skit. Dock så är den alldeles för mild skulle vilja ha lite kraftigare hästigare tobakssmak. Funkar bra när man vill chilla base.
2,5/5
 

Ettan Original Portion

Kategori: Portion

En go gammal klassiker från Swedish Match. Ettan original portion!
 
 
Info:
  • FUKTHALT 51 %
  • NIKOTINHALT 0,85 %
  • PH VÄRDE 8,8
  • VIKT/PORTION 1,0 g
  • VIKT/DOSA 24 g.
 
Simon: Ett riktigt robust snus, redigt och gött. Har sin helt egna karaktär i jämförelse med Swedish Match andra original portionssnus. Den får 4/5 goa prillor. Bra tillsammans med en go bärs. 
 
Anton: Det klart grabben ska ha en Ettan! 4/5 prillz. 
 
Martin: Första gången jag provade portionssnus som inte var "white" provade jag en Ettan som Simon hade köpt. Tyckte inte det var något speciellt med det, senare när jag provat en massa olika sorter tycker jag nog ungefär likadant. Ett helt okej snus, simple as fuck. 3/5.